Restaurante Bucuresti

Restaurant CARUL CU BERE

51

La Caru’ cu bere am ajuns din greseala, ma plimbam pe Lipscani, cautam o cafenea pe care am gasit-o intr-un final dar nu am gasit si o masa la care sa ma asez…asa ca destinul m-a dus insa langa, la Caru’ cu bere, si bine a facut!

La Caru’ cu bere am ajuns din greseala, ma plimbam pe Lipscani, cautam o cafenea pe care am gasit-o intr-un final dar nu am gasit si o masa la care sa ma asez…asa ca destinul m-a dus insa langa, la Caru’ cu bere, si bine a facut!
La intrare te intampina o usa rotativa imensa, de lemn, care face trecerea catre o alta lume…cand am terminat de invartit usa parca ajunsesem intr-o alta lume! Restaurantul face parte din categoria restaurant-muzeu, toate elementele decorative sunt din secolul al XIX-lea: lambriuri, picturi, candelabre, sculpturi din lemn pana la scaune.
Restaurantul este imens, format din parter, etaj si crama-Caru cu vin. Am trecut prin salon, in mijlocul caruia se afla un fel de ring in care parca vedeam niste cucoane in rochii cu crinolina care valsau in jurul meu, am urcat o scara din lemn masiv si m-am asezat la etaj. Deja ma gandeam la probabilitatea ca as putea sa stau pe un scaun pe care a stat acum multi ani George Cosbuc sau I.L. Caragiale.
Nu imi era foarte foame asa ca m-am hotarat sa mananc papanasi, foarte buni! O prietena a comandat pere fierte in vin cu inghetata de vanilie si menta…arata divin. Localul era cam plina si  scara care duce la etaj cam incomoda asa ca ospatarului i-a luat ceva timp sa ne aduca mancarea.
In concluzie m-am simtit foarte bine, iar la iesirea din restaurant m-a apucat dansul, asta pana cand m-am trezit in strada si vraja a luat sfarsit.

51 de comentarii

  1. pot intrba daca aveti posibilitatea organizarii unei nunti pentru 250 de persoane in anul 2007 la sfarsitul lunii august, septembrie sau inceputul lunii octombrie in zile de sambata? cu multumiri anticipate

  2. Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti daca aveti liber pe 11.08.2007 pentru organizarea unei nunti de circa 100 de persoane si de asemenea as dori sa aflu si pretul meniului pentru aceasta ocazie .
    Va multumesc

  3. va rog sa-mi spuneti daca aveti liber la inceputul lui septembrie 2007 pt o nunta si daca puteti sa imi trimiteti si un meniu cu preturi in jur de 100 persoane.Va multumesc mult

  4. GRAMA EMILIA-MIHAELA on

    Buna ziua!

    As dori si eu pe mail oferta pe care o aveti pentru seara de revelion (meniu+pret), in vederea unei rezervari.

    Va multumesc!

    Emilia Grama

  5. Petrila Gabriela on

    Buna Ziua

    As dori o oferta de Revelion 2006-2007 la restaurantul dvs.
    Astept cu nerabdare. Va rog sa specificati si data limita pentru rezervari!
    Multumesc anticipat
    Gabriela Petrila

  6. Cristina Chircea on

    Va rog sa imi spuneti daca mai aveti liber in august pt a organiza o nunta.
    De asemenea mi-ar fi de folos daca mi-ati spune cat costa un meniu si ce alte costuri mai sunt.
    Multumesc

  7. Buna ziua,

    As dori sa stiu daca aveti liber pe data de 28.04.2007 pentru organizarea unei nunti, cam 160-180 persoane, cam cat ar costa un meniu si ce ar contine acesta.

    V a multumesc pentru raspuns.

  8. Buna ziua,

    Va rog frumos sa imi trimiteti si mie oferta restaurantului dumneavoastra pentru noaptea de revelion si detalii despre conditiile necesare pentru o eventuala rezervare.

    Cu multumiri,

    Octavia

  9. buna ziua,
    aveti vreo sambata libera in iulie – august?
    daca da, care este pretul unui meniu?
    va multumesc?
    radu

  10. Buna ziua,

    Va rog frumos sa imi trimiteti si mie oferta restaurantului dumneavoastra.

    Cu multumiri,

    Dan matei

  11. Buna ziua. Imi puteti spune, va rog, daca un grup de 25-30 de elevi romani si italieni pot lua o gustare traditionala romaneasca la dumneavoastra, in seara zilei de 25 aprilie 2007 ? Daca raspunsul este afirmativ, va rugam sa ne trimiteti un meniu cu preturi ca sa putem lua o decizie. Va multumim anticipat.

  12. Costin Sima on

    Buna ziua.Ma intereseaza daca aveti liber in septembrie (8, 15, 22) sau octombrie-numai sambata pentru organizarea unei nunti si cat este meniul. Cam 90 persoane.

  13. chertic daniela on

    buna seara ,

    ..as dori sa stiu daca mai este loc pentru rezervarea unei nunti in cadru restrans de 15-20 persoane maxim, pentru data de 8sept 2007.
    ..daca da ,imi puteti trimite pe adresa de email o oferta de meniu ..si cat din suma trebuie achitat inainte (rezervare).

    cu stima,
    daniela chertic
    0723659360

  14. sava ana maria on

    AM AUZIT NUMAI LUCRURI FRUMOASE DESPRE LOCATIA DUMNEAVOASTRA SI AS DORI SA AFLU SI EU MAI MULTE LUCRURI DESPRE ORGANIZAREA UNEI NUNTI,PRETUL MENIULUI. NE AM HOTARAT SA FACEM NUNTA IN VARA ANULUI 2008 SI NE AR INTERESA RESTAURANTUL DUMNEAVOASTRA. VA MULTUMIM

  15. La CAru cu br > e super. La pranz au meniuri de 22 ron fel 1 2 3 cate juma de portie. Adicxa cu 25 ron mananci la pranz.

  16. e pe departe cel mai tare restaurant din bucuresti. m`am simtit extraordinar , servirea ireprosabila, surprinzator de rapida, mancarea gustoasa, atmosfera superba ( cuplurile de dans sportiv fac deliciul serilor petrecute la caru` cu bere), RECOMAND DIN INIMA!

  17. ce are acest restaurant sunt preturile foarte mari. in rest, mancarea este fada, meniul arata ca la o bodega, iar recomandarile ospatarului sunt cat se poate de clasice sau deloc sunt alte restaurante mult mai de clasa

  18. Un pranz unic la Caru cu Bere. Recomand iubitorilor de gastronomie piept de rata pregatit la cuptor cu varza calita si concertul de jazz .
    Cu siguranta am sa revin la Caru cu Bere

  19. Un polonez cu ceva cartofi prajiti pentru 5 lei. Si stateam toata seara (la balcon, ca era mai intim). Cind? Pai parc-a fost ieri, prin mijlocul anilor ’60.

  20. Nu stiu cum pot unii sa spuna ca este cel mai bun restaurant din Romania…sincer cred ca sunt angajatii sau patronii cei care fac astfel de comentarii. Eu am fost in iarna si trebuie sa spun ca mancarea nu seamana deloc cu traditionalul romanesc. Friptura…insuficient preparata…ciorbele…tot legume din conserva ca sa nu mai vorbim de deserturi. Sincer exista multe alte restaurante in Bucuresti fara atatea fite si pretentii si preturi mari in care se mananca mult mai bine. La Caru’ cu bere te duci…pt decor.

  21. Am auzit numai lucruri frumoase despre Carul cu bere si intr-o zi m-am hotarat sa si mananc impreuna cu cativa prieteni aici…restaurantul este intr-adevar minunat, arata nemaipomenit,o atmosfera foarte draguta…dar vorbele mele de lauda se opresc aici. O prietena a comandat o salata, care aducea suspect de mult a salata prefabricata decongelata, ciulamaua mea avea o culoare ciudata si un gust si mai ciudat, ciorba de burta nu a putut fi mancata, pentru ca era calaie si gretoasa.Doar ciolanul a salvat ceva-ceva din aparente, era gatit cum trebuie. In ceea ce priveste servirea..chelneri dezorientati total (si nu era chiar plin localul), trebuia sa le amintesti de 2-3 ori cu un ton din ce in ce mai vehement pana iti aduceau ce le cereai, impiedicati (s-au ciocnit 2 chelneri langa noi, iar chelenul nostru a scapat tacamurile cand le aducea la masa) si lista ar putea continua. In concluzie, imi pare rau sa spun, dar Carul cu bere de astazi nu face cinste celui de altadata.

  22. florentina on

    MAI E TOT ASA DE PRIMITOR CA ACUM 3o DE ANI CAND AM FOST ACOLO? CE PRETURI MAI SANT ACUM POATE SI UN OM OBISNUIT SA VINA ACOLO?

  23. Nu am fost decat o data la carul cu bere dear mi-a placut foarte mult. Servicile au fost foarte bune as da nota +9 . Meniurile sunt foarte bune si desigur traditionala bere . Berea are un gust foarte bun, dar trebuie bauta in cantitati moderate .
    Felicitari!
    Vlad

  24. Am scris in comentariul de mai jos ca as da nota 9+ dar serviciul , preturile si mancarea merita nota 10+

  25. Andreea Necula on

    Aceste comentarii sunt chiar reale.La acest restaurant chiar sunt portiile foarte mici (cantitativ), uneori mancarea are un gust ciudat, personal necalificat (tarani de-a dreptul) lipsiti de maniere (macar codul bunelor maniere sa-l fi citit si ei).Doar locatia si atmosfera mai salveaza reputatia.
    Mancam aproape zilnic la acest restaurant (lucrez in zona), si intr-o zi, din lipsa de timp, am cerut meniul zilei la pachet, mai putin ciorba, si mi s-a replicat raspicat ca nu se da nici un meniul la pachet, doar daca comandam felurile separat se putea.
    Mi s-a parut o lipsa totala de bun simt fata de mine ca si client.

  26. Din pacate am fost dezamagita de regresul calitativ al serviciilor si mancarii. Mi se pare inadmisibil sa primesti pahare ciobite, sa le explici chelnerilor ca o bere alba nefiltrata are nevoie de un pahar corespunzator si nu unul de 200 ml, sa intri la toaleta doamnelor si sa constati ca cineva cu tendinte scatofile a redecorat faianta toaletei. Nota bene – in crama unde am fost noi – usa de la toaleta da exact in usa de la bucatarie. Mirosul insuportabil nu parea sa afecteze chelnarii cantonati in fata usii de toaleta. La 10 minute dupa ce le-am semnalat atentia cineva s-a sacrificat eroic si a intrat sa curete. Problemele au inceput de cand am intrat in restaurant. Desi facusem rezervarea pentru 5 persoane (adulte) ne-a fost repartizata o masa de 4 persoane cu un scaun pus mot in capul mesei. Un adult de o inaltime medie avea doua posibilitati: fie sa manance din picioare, fie sa execute exercitii de contorsionism. Am cerut o alta masa si am fost condusi la etaj unde temperature rivaliza cu cea de afara (40 de grade). Am cerut din nou o masa si am fost condusi in crama unde aerul era partial respirabil, dar volumul muzicii reusea sa-ti afecteze cu succes auzul. Am comandat mancarea si surpriza, romanismul in floare. Faimoasa salata cu piept de rata afumat avea urmatoarele ingrediente: 80% ceapa rosie, 4 felii insesizabile de pastrama de rata, doua frunze vestejite de rucola asezate artistic peste imitatia de salata Eisberg, in fapt o banala si batrana salata romaneasca amara datorita senectutii, 3 rosii cherry taiate in jumatate (as putea spune storcosite) si 3 grame (pe verificate) de parmesan. Nu mai comentez ca uleiul din oliviera nu era ulei de masline, ci un banal ulei de floarea soarelui (provenind presupun dintr-o sticla de 5 litri de ulei), iar proveninenta otetului (cu un miros suspect de chimicale) m-au impiedicat sa-mi asezonez faimoasa salata. Am cerut ca al doilea fel doar cartofi cu rozmarin (din ratiuni de nervi maximi) care, desi am solicitat sa-mi fie serviti dupa salata, mi-au fost adusi in acelasi timp cu aceasta. Nu va recomand nici cartofii taranesti care pareau cartofi utilizati si in alte dati, nici carnaciorii de oaie care-ti testeaza cu succes capacitatea dentitiei proprii (desi daca vrei senzatii tari si ai un stomatolog in famile poti sa-I incerci), nici gratarul preparat de bucatar dupa ureche (unul uscat, celalalt alergandu-ne prin farfurie – asta in conditiile in care am cerut gratar suculent). Nici faimoasele oferte de rata pe varza si carne la garnita nu mi-au uimit papilele gustative, din contra, erau extraordinar de fade. Nu am indraznit sa comandam desert – promo avand in vedere experientele recente, secundo locatia incepuse sa se aglomereze, iar timpul de asteptare al comenzii crestea direct proportional cu nervii consumatorilor. Recomandare: Daca ai nervii buni si atractie pentru locante cu un real specific romanesc (in toate aspectele) esti clientul potrivit.

  27. Am incercat acelasi lucru ca si D-na Necula si nua fost posibil. Nu am fost asa de suparat pentru ca inteleg ca un meniu la un pret special nu poti sa-l iei la pachet. Pretul special este tocmai pentru a sta in restaurant. In schimb ce am luat la pachet am luat la pret intreg si nu la pret redus. Sant foarte bucuros sa merg la caru cu bere si sa mananc meniul zilei in restaurant.

  28. valeriu coman on

    Cu siguranta cel mai bun restaurant din Bucuresti. Am fost azi la pranz si am mancat si baut pe cinste, am asculltat un concert la flaut. Preturile sunt acceptabile. Nu ratati.

  29. Asta sigur nu este cel mai buna restaurantul din Bucuresti, este una din 10 cel mai buna pe lume! Asa ceva este foarte rar. La Havanna (Cuba) este asa ceva vechi si frumosa: El Floridita si Bodeguita del Medio. In Prag (CS) este U Flecu si in London am gasit – si sigur mai este ceva pe luma. Asta mai caut.

    Eu stiu Carul Cu Bere din 1984 cint am fost primul data in Romania. Si daca eu sunt in Bucuresti sigur merg numai acolo. Asta fac acuma 25 ani de zile asa.

    Mai devreme afost ceva mai bine – bere afost si la halbe in ceramice mai fromoasa! Acuma sunt pahari numai din sticla obisnuit.

    Scusati ca nu stiu asa de bine limba – sunt German si sunt numai o data pe anul in tara pentru o saptamina de concediu. Dar cred ca ma intelegeti bine:

    Cine afost in Bucuresti si nu stie Carul Cu Bere si Hanul Manuc acela va pleca acasa si a ramas saracul.

  30. Am revenit in restaurant acum cateva zile…l-am gasit la fel de fermecator si in plus cu o super surpriza, o parada a ospatarilor, de fapt a angajatilor, un scurt moment dedicat noua, celor care eram la mese…lucru unic, pe care nu l-am trait in alt restaurant si care te face sa te simti, ca si oaspete, special…BRAVO!

  31. Este unul din putinele restaurante care satisface deopotriva cei mai sofisticati,dar si cei mai simpli oameni.preturile sunt pentru toate buzunarele si penteu toate categoriile de varsta.mancarea este foarte buna.locul arata incredibil iar atmosfera este asa cum rara mai gasesti prin bucuresti.must eat there!

  32. Portsmouth Pete on

    As a tourist, the hotel receptionist recommended Caru cu bere.
    The food is excellent.
    I recommend it to everybody!

  33. pavel cristian on

    IMPECABIL,am fost cu o sumedenie de turisti acolo,ai ce vedea.Servire ambianta,curatenie,daca vrei sa vezi un loc deosebit in bucuresti carul cu bere e ceva special.Straini vin sa vada ceva special in romania,dar si tu poti merge acolo e loc pentru toti,sincer imi place.

  34. In afara de atmosfera, restul serviciilor nu sunt chiar de calitate: mancarea (ex: cascaval pane sau papanasi) nu este proaspat preparata ci reincalzita si uneori ti se serveste chiar spre rece. Iar serviciile personalului lasa total de dorit.In data de 18.12.2010, la o aniversare cu 8 persoane la masa, in contextul in care facusem rezervare pana la ora 24 (la o masa alocata de cei de la restaurant, nu aleasa de mine), dupa o ora petrecuta la masa am fost invitati (mentionez: am fost invitati, nu ni s-a facut o propunere) sa schimbam masa pentru ca in acel loc aveau alte planuri. Nu am dat curs invitatiei dar pentru o buna bucata de timp a fost creata o stare de disconfort tuturor celor de la masa. Nota 4 pentru servicii (adaugati faptul ca uitau sa aduca cate ceva si trebuia sa ceri de cate 2 ori).

  35. Am fost saptamana la carciuma asta infecta. Am crezut ca intru intr-o biserica, doar ca era o galagie ca la ultima cantina a saracilor. Ce muzica? Doar e carciuma..se respecta. Mancarea foarte proasta, fara niciun gust si la pret de resturant cu pretentii. NU ma mai duc acolo nici pe gratis, imi e rusine sa zic ca am mancat intr-un asemenea loc. Cine zice ca a mancat mancare buna, ma gandesc cu groaza in ce conditii mizere traieste acasa de i se pare buna mancarea la o carciuma.

  36. am fost aseara la restaurantul asta. aveam o impresie foarte buna despre el si reveneam intotdeauna cu multa placere.
    din pacate, aseara am avut o mare deziluzie. servirea a fost de duzina, programul de carciuma ieftina din Grecia, iar mancarea a fost sub orice critica. senzatia de reincalzit a fost unanima. in plus, preparatele au fost lipsite de gustul stiut, aspectul fiind tern, fara savoare si fara miros atragator. cred ca politica patronillor va deveni in curand falimentara. deja am taiat locatia de pe lista preferintelor.

  37. Razvan si Andreea on

    Am gasit par in supa la carul cu bere,ceea ce ne-a scarbit total.Aud ca are premii castigate….da da.Nu mai calc acolo in viata mea.Sa le fie rusine.Iar femeile de la intrare sunt grosolane si neingrijite

  38. Petre Nicolaescu on

    Local incarcat de istorie. Admirabil restaurat. Parfum de epoca de la primii pasi facuti in local. Toate premisele unei seri placute. Si totusi… Aici, in Romania, omul porceste locul. Chelneri cu mintea scurta, prea scurta pentru a tine minte de sus de la etaj, pana jos la bar, ceea ce li s-a comandat. Sau prea obositi sa urce de cate ori e nevoie scarile inguste in spirala. Oameni incapabili sa inteleaga ca pe canicula nu se poate bea apa calda. Clienti care vor gheata? Niste mofturosi. Si, in plus, mofturosii insista. Fraierii insista. Ce daca e o masa de 12 persoane la care sigur, la sfarsitul seriii, se vor decarta mai mult de 15 milioane? Da-i la dracu’ cu aniversarea lor cu tot! Ce daca n-or sa mai vina prea curand pe aici? Ce, e localul meu? Sunt eu patron? Ma doare-n cur! Cam asta e mentalitatea ospatarilor. Am cerut in repetate randuri apa minerala, pentru ca ni se adusese numai plata si comandasem altceva. In plus, apa era calda! Gheata: doua pahare umplute pe jumatate la 12 oameni!!! Abia dupa o ora ni s-a adus ceea ce am cerut.
    Oricum, o bila neagra pentru lipsa de ventilatie de la etaj, acolo unde se aduna toata caldura si tot fumul din local. O seara ratata, un gust amar…

Leave A Reply