Restaurante Bucuresti

Restaurant Classa di T

7

Inchis!
Pe Calea Floreasca, la parterul complexului.
Aspectul este mai mult decat promitzator.

Restaurant Classa di T

 

Deschis de curand, cu bani investiti cu toptanul, fara exagerare, Classa di T se detaseaza la mare distanta de majoritatea restaurantelor de lux. Terasa e un mic Eden, cu multa verdeata foarte bine echilibrata prin niste statuete care nu arata rau deloc, cu iarba multa si bine ingrijita, un gard viu ce izoleaza vizual si in mare masura si fonic. Umbrelele sunt de mare clasa si au plantati chiar niste arbusti de sorginte mediteraneeana (ma inreb ce-or face cu ei la iarna?). Totul arata ca scos din cutie, parca nu e in Bucuresti. Inauntru totul arata aristocratic, cu toate finisajele scumpe, sclipind de curatenie si baia cu instalatiile sanitare de ultima generatie, nu ca la alte restaurante cica de lux, dar in care fitzele sunt jalnic temperate cu dotari de buget redus.
Mancarea este foarte buna, servirea buna si rapida, in ciuda faptului ca ospatarii nu se ridica la nivelul aspectului locului. Si aici e vorba de atitudinea lor de baieti care ies in gradina si vorbesc tare, schimband impresii despre te miri ce probleme existentiale or mai avea la varstele lor. Ceva nu se leaga intre ei si felul in care arata restaurantul: n-au clasa!
Am luat o salata cu ceva andive si gorgonzola, si aici intervine surpriza emisiunii: gorgonzola. De ce surpriza? Fiindca ospatarul cel negricios si putin agresiv in atitudine mi-a adus farfuria pe care se odihneau in centru vreo 8 italience rotofeie de-un alb imaculat precum laptele proaspat, sectionate pe jumatate cam prin dreptul pubisului. Din descriere nu stiu daca v-ati dat seama, dar papilele gustative nu v-ar fi lasat nicio sansa sa
gresiti: erau gogoloaiele clasice de mozzarela! L-am chemat eu pe ospatarul cu mica cicatrice pe frunte, nu sa-i cer socoteala, sarmanul de el, ca habar n-avea, dar sa-l pun in tema, macar.
Zic: domnule, asta e gorgonzola?
Zice: da. Si era destul de convins.
Zic: parca gorgonzola e sarata foc si are si ceva mucegai albastrui, asta e alba si sarea e ca pentru hipertensivi.
Raspunde, deja putin nesigur, dar plin de dorinta de a ma pune la punct: va spun sigur ca avem un bucatar care in niciun caz n-ar face din astea.
La acest argument n-am avut ce replica; am spus: bine, daca asa sustii dumneata… si-am mancat in continuare.
Culmea e ca nu era rea nici gaselnita aia cu mozzarela, dar nu era in mod evident gorgonzola din meniu.
Felul doi am luat o rosioara cu ierburi mediteraneene (nu cele din gradina), care a fost impresionanta. Fileul de rosioara purta un brau de Pancetta, si un sos excelent echilibrat intre eleganta si savoarea exotica a condimentelor vechii mari interioare romane. Deasupra fileului se odihnea o ramura de rozmarin proaspat. Cred ca mai mult de-atat nu se poate.
Asta e Classa di T, unde omul, din pacate, n-a sfintit locul, ci dimpotriva. Pentru ca, indiferent cat de multi bani s-au investit, nici chiar superbele amenajari nu pot ridica o mozzarela la grad de gorgonzola.
Iar ospatarul care, in loc sa ia farfuria si sa mearga la bucatarie si sa anunte bucatarul despre problema, el fiind in mod evident depasit de diferenta dintre branzeturi, a preferat sa-si foloseasca "puterea" de persuasiune. Nu stiu ce ma face sa cred ca bucatarul si-ar fi prezentat scuze pentru greseala si-ar fi reparat-o cumva. Spun asta fiindca cine gateste o rosioara in stilul ala absolut superb n-are cum sa vrea sa-si dea cu firma-n cap intr-un mod atat de ieftin.
Oricum, e cel mai luxos restaurant din Bucuresti la ora actuala, iar preturile sunt mici pentru ceea ce ofera. Sa-i dea Dumnezeu succes!

7 comentarii

  1. Nu mi-am putut inchipui ca cineva poate sa vada atat de putin intr-un restaurant sau mai bine zis parca numai un punct al acestuia. Cand cineva spune despre un loc ca este un colt de Eden te gandesti cel putin la un mic palat dar nicidecum ca acest Eden s-ar afla in coltul unei foste hale, complex comercial de pe Calea Floreasca. Poate ca s-au bagat multi bani in acest restaurant si nicioadata nu mi-am putut inchipui cum un om de afaceri de talia Dl. Turcu s-a lasat atat de necorespunzator sfatuit de pseudopriceputi in resturante ca sa ingroape atatia bani intr-un astfel de loc. Degeaba arata acest colt de hala ca un mic colt de Eden daca de jur imprejur, in aceeasi hala sunt tot felul de dughene care vand te miri ce, si cand te simti mai bine in gradina trage langa gard un camion de 7,5 tone sa descarce nu stiu ce marfa. Locul pt un restautrant de lux este ca nuca in perete. La inagurare si imediat dupa inaugurare, etajul de deasupra coltului de Eden a trebuit sa fie mascat cu bucati mari de panza ca sa nu le zic cearceafuri, ca sa nu se vada geamurile sparte si mizeria de la etaj. Este ca si cum ai monta un diamant frumos slefuit intr-un inel din fier forjat. Probabil ca am dat peste acelasi ospatar slab pregatit si infatuat pe care la intalnit pesoana care a scris articolul precedent si care m-a facut pe mine si pe companionul meu sa ne oprim pur si simplu la a bea o bere. Meniul este plat, nu aduce absolut nimic nou si cand te gandesti ca tot ce vine de la bucatarie trece printr-un birou improvizat si prin fatza intrari la toaleta, parca intelegi prin lux cu totul altceva. Ceea ce vreau insa sa semnalizez pozitiv este ca pt prima data apare intr-un restaurant bucurestean o lista de vinuri adevarata, facuta nu stiu de cine dar sigur de un mare cunoscator. Lista de vinuri da intr-adevar o nuanta de eleganta acestui restaurant. Si daca mi s-a parut ca am platit mult 13 lei pe o sticla de 330 ml Heineken, adica pt nimic , Petrus-ul(1992) care costa 9000 lei merita toti banii. Ca sa fiu explicit, este vorba de cel mai bun vin dintr-o regiune a Bordeaux-ului care se cheama Pomerol si care este intr-adevar ceva de excelenta.

  2. Am fost si acum 3 saptamanii la Classa di T,si parca era ALCEVA,au schimbat personalul si nu mai este ceea ce a fost(AVIZ CELOR CARE CONDUC )acum sint niste cheliosi care parca vin dintr-o alta galaxie,cu niste fete de ti se opreste singele in vine,niste KILARII,astia nu sint ospatarii,cu fetele astea NICI MACAR comerciale si cu ranjetul fortat departe de cel profesional.Ia-ti cautat mult domnule Turcu.????CU STIMA !!!!!

  3. acei ospatari cheliosi despre care vorbeste total neinspirat mr dannntt,sint cei care m-au facut sa ma mut cu purcel, cu catel ,cu sot,cu prietene si chiar cu colegi din companie la classa di t.baietii sint foarte amabili,promti,toba de gastronomie,vorbesc bine citeva limbi straine si nu in ultimul rind stiu sa faca bune recomandari clientilor.dle danntt, du-te acum la casa di david si spune-mi te rog daca mai este ca inainte,ca atunci cind acolo te serveau niste ospatari CHELIOSI ? ms

  4. Super ok restaurantul mancarea foarte buna serviciul excelent in afara faptului ca am avut sticla de apa plata pe masa sa ne punem singuri in paharul de limonada a mai exestat o mare problema.
    Un ospatar grasut si chelios dar dragut cam de talia sotului meu a luat comanda totul ok a cam insistat el cu stridiile de 3 ori dar a inteles ca nu credem ca sunt proaspete, am mancat si am baut totul a fost ok , fata din fata noastra care bea o cafea vorbea foarte vulgar la telefon dar nu e nici o problema . Am cerut noata de plata, un alt ospatar vine si ne spune 1 mil si ceva eu scot cardul sa platesc dar el zambind frumos ne spune ca exista o problema la BRD si nu functioneaza pioesul, atunci ii dau banii si ii cer bonul fiscal. El imi zice ca nici casa fiscala nu functioneaza , apoi ii cer nota proforma si imi raspunde la fel ,ca nu se poate.Ii zic ca nu pot plati daca nu am una din acestea . El pleaca sta cam 3 min si se intoarce cu bonul fiscal si cu proforma frumos capsate . In concluzie nu ma asteptam sa mi se intample asa ceva intr-un restaurant care aspira la a fi clasat in topul restaurantelor de lux, fapt care m-a determinat sa nu mai merg in acest restaurant. Unde eu ca si clienta am fost considerata o prada usoara de catre ospatari cheliosi!

  5. Poate ca nu sunteti la curent , dar Turcu nu mai are restaurantul, acum s-a redeschis cu alt meniu. Incercati, nu o sa va para rau

Leave A Reply