Restaurante Bucuresti

Restaurante Romanesti

1 2

Bucataria romaneasca este una foarte bogata, in ceea ce priveste gustul, iar restaurante romanesti ne invita sa ne simtim si sa gustam meniuri variate din toate regiunile tarii. Desi majoritatea preparatelor sunt simplu de realizat, fiind la indemana oricui, fiecare zona a tarii ascunde secretele ei si se distinge prin arome specifice. Datorita intersectarii cu diverse culturi, se pot observa influente balcanice, sarbesti, turcesti si maghiare. Printre felurile de mancare tipic romanesti se numara mamaliga, o fiertura din faina de porumb. In unele zone ale tarii, mamaliga are adaosuri de unt, branza sau smantana. La fel de des folosita este si carnea de porc, care in perioada sarbatorilor se consuma intr-o gama foarte bogata de bucate: carnati, caltabosi, piftie, sarmale, restaurantele romanesti pastrand traditiile tarii.
Datorita reliefului variat, care include o zona vasta de dealuri si coline, Romania este unul dintre producatorii de vinuri importanti la nivel mondial. Printre cele mai cunoscute soiuri locale pe care restaurantele romanesti le au incluse in meniurile lor, se numara: Feteasca, Grasa si Tamaioasa. O alta bautura preferata a romanilor este tuica, rachiul de prune sau palinca, obtinute prin distilare.

Restaurante Romanesti in Bucuresti