Restaurante Bucuresti

Restaurant Benihana

20

Restaurant Benihana
In 1964, pe piata competitiva a restaurantelor din New York a luat fiinta un conceput cu totul nou in bucataria de lux, numit „Benihana din Tokyo”. Fondatorul sau, un tanar japonez olimpic la lupte greco-romane, Rocky Aoki, a dezvoltat acest concept in cel mai popular restaurant de familie din America si s-a extins pe plan international.

Restaurant Benihana

Numele "Benihana" provine din cuvintele japoneze "floare rosie". Povestea florii rosii coboara in timp pana in anul 1935, cand Yunosuke Aoki, tatal lui Rocky, a deschis o mica cafenea pe care a numit-o "Benihana", dupa numele unei flori rosii salbatice care crestea in fata cafenelei sale.

Metodele de preparare Benihana l-au diferentiat imediat de celelalte restaurante, deoarece nu pastra nimic din bucataria traditionala. In schimb, bucatarii preparau toate felurile de mancare pe aceeasi masa, numita "hibachi", in jurul careia puteau sta pana la opt persoane. Jeturile de gaz care incalzeau suprafetele din otel inoxidabil pentru gatit, incadrate de plansete din lemn, au devenit curand reprezentative pentru brandul Benihana.

20 de comentarii

  1. O experienta unica in Bucuresti.Rafinament culinar si servire ireprosabila, intr-o atmosfera aparte.Ideal pentru mese de afaceri sau intilniri romantice

  2. mda. servirea e un spectacol, mancarea este gatita in fata ta pe o plita incinsa. Bucatarii fac tot felul de figuri ca sa distreze clientela. Mancarea in sine nu e nustiuce – carne fripta, orez, legume fripte, condimente si sosuri specifice. Nu justifica banii ceruti – merita mers o data pentru experienta, insa nu e un loc unde sa revii mereu pentru satisfactii culinare, si nu din cauza pretului. Am mancat hibachi si in state, mult mai bun. Acolo benihana e vazut in lumina corecta – e unul din multele lanturi de restaurante din mall-uri, nimeni nu merge la benihana pentru o cina de lux, sau o cina gourmet. In romanica insa sintem la faza la care punem botul… nu zic ca e neaparat rau, incerc sa pun lucrurile in perspectiva.

  3. prezentare, ok, bucatari priceputi in a arunaca artistic mancarea pe tepan.cam atat. meniu nu te da pe spate , iar sushi, sahimi, maki, etc. facute de dimineata si scoase de la frigider……cam nasol pentru un 5 stele. mai ok la asami mai ales ca au mai schimbat din ospatarite.

  4. O atmosfera de 5*! mancare delicioasa! spectacol extraordinar!!! Ceva de neuitat!
    Recomandat celor cu portofelele pline!!!

  5. Buna ziua,

    As dori o oferta de delivery(or pick-up), pt o petrecere de 100 persoane, incluzand sushi orez,avocado, vegetarian in genere(fara peste).

    Va multumesc

    Daniel Ticu

  6. Mancare excelenta, servire la fel, atmosfera de exceptie! Cel mai bun restaurant cu specific japonez din Bucuresti! Chiar daca preturile nu sunt mici, merita din plin sa mergeti!

  7. Acum vreo 3 ani, era, intr-adevar, un loc excelent.
    Acum, insa, in stilul tipic romanesc, nimic nu mai seamana cu ce-a fost, poate, doar, bucatarii.
    Este parerea unei persoane care obisnuia sa mearga acolo cel putin o data pe saptamana. Era unul dintre putinele locuri in care uitam ca sunt in Bucuresti.

  8. mi s-a parut foarte deplasat sa se dea super spagi la bucatari, care si-au insusit imediat obiceiurile romanesti. nu mi se pare ok pt un restaurant de asemenea calibru!

  9. sincer am fost de foarte multe ori si pot spune ca nici macar o data nu am vazut sa se dea spaga la bucatari. locul este super.

  10. pentru anjajare cat mai repede pentru un program parte time m-ar interezsa ce oferte de munca aveti si daca mai aveti cat mai urgent. multumesc anticipat

  11. i was a good client for Benihana till they lost the 1st place for the new japanese restaurant SUSHIKO in the old city of bucharest..the difference is the fresh food that are serving at sushiko and for sure the good prices..

  12. MARVIN, if you can say that at sushiko they have fresh food, that means that you are the Japanese man behind the sushiko bar. :))
    Be serious, sushiko it’s a joke, not a real sushi bar…
    Regards!

  13. Am fost cu prieteni japonezi la Benihanna.
    1. Acestia mi-au zis ca bucatarii nu sint japonezi, o fi coreeni, chinezii …falasa impresie ca-s japonezi.
    2. Acestia mi-au zis ca nu are nici o legatura cu Japonia, furt de imagine ,conceptul e 100% American, e detestat in Japonia
    3. Pret piperat, foarte, chiar si pentru buzunarul uni medic din Japonia, a doua seara au preferat sa manince o ciorba, sarmale, ciolan in local Romanesc
    4. DAN are dreptate…se pune botu….prea mult

  14. Iubesc mancarea pregatita la Teppan si drept urmare am gasit si un restaurant cu prreturi pe masura si calitate extra ,MAHI MAHI ,

  15. cristi grigore on

    mancare buna dar foarte scump.
    la preturi mult mai bune, aceiasi mancare, gatita in acelasi still, teppanyaki si tot cu bucatari filipinezi la restaurant Mahi Mahi Pipera

  16. incercati restaurant Mahi Mahi Pipera. preturile sunt mult mai acceptabile, bucatarii filipinezi mult mai buni, programul este toata ziua iar varietatea meniului mult mai diversificata

Leave A Reply