Restaurante Bucuresti

Restaurant Crama Domneasca

2

Restaurant Crama Domneasca nu rupe avioane, dar e dichisit ca aspect, si laudat de multi clienti.

Restaurant Crama Domneasca

"Situat in Centrul IVechi al Bucurestiului, in imediata apropiere a Muzeului Curtea Veche, Restaurantul Voievodal CRAMA DOMNEASCA invita sub boltile sale pe toti cei care doresc sa se simta asemeni domnitorilor din vechime – tratati si ospatati regeste.

Intregul edificiu a trecut prin ample lucrari de renovare si ambientare ceea ce a facut ca locatia sa-si schimbe total infatisarea.

Restaurantul este compus dintr-un numar de trei saloane dispersate intr-un mod cu totul original. Astfel , Salonul 1( Salonul Domnesc ) situat in fata receptiei imbina in mod armonios o ambientare de sec.XV (dusumea din lemn de frasin, coloane stil, semineu de epoca) cu o utilare de stil modern. In acest salon putem primi 80 de oaspeti.

In Salonul 2 ( Salonul Voievodal ) se respecta aproape in totalitate acelasi registru ambiental aparand in schimb doi pereti despartitori din caramida rosie precum si placari cu piatra masiva ; de asemenea , realizandu-se un perete de sticla , privelistea spre muzeul “Curtea Veche” este incantatoare ducandu-ne cu gandul la Acropole , in special atunci cand zidurile vechii Resedinte Voievodale sunt luminate in mod discret. Doar acest spatiu poate gazdui un numar de aproximativ 120 persoane.

Tot din Salonul nr.1 se coboara in Salonul 3 (Crama) ce odinioara adapostea vechile pivnite / hrube voievodale si camarile destinate pastrarii alimentelor , armelor dar si budanelor cu vin. Timpul pare ca a ramas pe loc , arcadele vechi de aproape 300 ani ramanand intacte. Aici se pot simti asemeni domnitorilor din vechime, un numar de 100 persoane."

2 comentarii

  1. Unul dintre cele mai primitoare si calde locuri din Centrul Vechi.
    Superba ingemanarea cu muzeul Curtea Veche prin transpunerea stilului medieval.
    Mancare foarte buna la preturi/costuri decente.

Leave A Reply