Restaurante Bucuresti

Primul restaurant in care mancarea este „printata” 3D

0

Probabil ca idea pare cel putin traznita, dar ea a trecut prin mintea cuiva. Mai mult decat atat, ea a si fost implementata intr-un restaurant din Londra.

La Food Ink, caci asa se numeste restaurantul cu pricina, marketingul spune ca totul este pregatit 3D, de la vesela pana la mancarea care se odihneste pe aceasta. Cum poate fi realizat lucrul asta, in conditiile in care chestiile respective (puteti sa le numiti si mancare, daca tineti neaparat) trebuie sa aiba si gust?

mancare-printata-3dLucrurile nu stau chiar atat de bine (sau de rau), creativitatea si priceperea bucatarului ramanand elementul principal in ecuatia prepararii mancarurilor. Minunea intervine doar in faza de design, in care imprimantei 3D ii este furnizata materia prima din care trebuie sa construiasca modelul aflat in computer. Singurul lucru pe care-l face imprimanta este sa „aranjeze” ciocolata, sau topingurile, intr-o maniera perfectionista. Evident ca acuratetea masinii, cand vine vorba de detalii, e net superioara mainii umane, dar creatia este tot a bucatarului.

E de la sine inteles ca locatia este exclusivista, putini muritori reusind sa manance mancarea „printata”, in ultima luna restaurantul fiind deschis pentru publicul larg doar 3 zile.

Pana la urma nu este vorba despre un restaurant in care sa primeze mancarea sau atmosfera romantica, dupa cum declara chiar ei, scopul fiind acela de a „utiliza limbajul universal al mancarii intr-un mod distractiv si de a atrage atentia uimitoarelor posibilitati ale tehnologiei imprimarii 3D”.

Food Ink spera ca „va fi o platforma pentru discutii publice despre cum si cat ne schimba viata aceste tehnologii moderne nou aparute”.

 

 

Comments are closed.