Restaurante chinezesti in Bucuresti
Bucataria chinezeasca se distinge printr-o imbinare aproape perfecta de culoare, aroma, gust si prezentare. Ingredientele sunt caracterizate de prospetime si fragezime, gustul deosebit provenind mai ales din taierea meticuloasa a acestora si combinarea originala a condimentelor, totul sub un control atent al temperaturii. Gama este una variata: carne, orez, oua, ciuperci, legume, iar restaurantele chinezesti din Bucuresti ne pun la dispozitie un meniu variat si cat mai aproape de cele originale. Deoarece chinezii considera utilizarea cutitului un act barbar, primitiv, acestia folosesc betisoare din bambus, iar tocmai din acest motiv, ingredientele se vor regasi in vase adanci, in bucati mici.
Exista peste 50 de tehnici culinare regasite in bucataria chinezeasca, dintre care mentionam: , „gatit in aburi”, „stir-fry”, „splash-fry” etc. In majoritatea cazurilor, asociaza alimentele fierbinti, care conform traditiei simbolizeaza masculinitatea cu cele reci, simbolizand feminitatea, astfel inca felul de mancare sa intruchipeze simbolul bine cunoscut, Yin si Yang.
Orezul sta si la baza bauturilor alcoolice, traditia distilarii datand inca din 1600 i.HR. Printre cele mai cunoscute se numara Maotai, care se obtine prin distilarea sorgului.
Restaurante chinezesti in Bucuresti sunt o multime, cu specificuri putin variate, majoritatea avand meniul format din specialitati sichuan, canton si guangdong.
Orice restaurant cu specific chinezesc se conformeaza unor tipicuri legate de acceptarea aromelor asiatice de catre consumatorii romani de mancare chinezeasca. Pentru a avea succes pe piata din Bucuresti, un restaurant cu specific chinezesc trebuie sa adapteze mancarurile chinezesti la gusturile si traditiile culinare romanesti, in majoritatea lor, restaurantele chinezesti gatind diferit pentru clientii chinezi fata de cei romani. Retetele sunt in marea lor parte provenite din bucataria chinezeasca Beijing si Shanghai, cu unele influente Sichuan, pe care un restaurant chinezesc le etaleaza cu mandrie in meniu, gustul picant fiind la loc de frunte.
Cele mai apreciate restaurante chinezesti sunt Orasul Interzis, Shanghai Garden, China Town si Templul Soarelui (cu mici rezerve in ceea ce priveste constanta calitatii).
Restaurant chinezesc in Bucuresti si mancare chinezeasca