Restaurante Bucuresti

Restaurant Bojo

5

INCHIS!

Se face 19:00 in Amsterdam Cafe si sunt instiintat ca sus la Bojo au deschis. Ma misc pana sus, pe scara destul de rece si tacuta. Intru intr-o camera pe care o banuiesc a fi restaurantul, desi imi doream sa ma fi inselat. Pentru ca nu avea indonezian ca decoratii decat 3 papushi de juma de metru inaltime cocotzate pe pereti si un minitablou(30×30 cm max) cu o reprezentarea unui razboinic indonezian. Restul era completat de un frig foarte primitor. Evident era gol, speranta inimii mele fiind ca aceasta lipsa de animatie se datoreaza orei, ambientului, si nu serviciilor sau, si mai rau, calitatii mancarii.
Restaurant indonezian Bojo

Pentru a crea o adevarata atmosfera indoneziana, primul etaj al cladirii din strada Covaci a fost redecorat. Inca nu stim cat de autentic…

„Rijsttafel? inseamna o masa cu orez, un bufet cu cele mai bune selectii de mancaruri.

Rijsttafel-ul de la Bojo contine feluri de mancare precum:
vita Rendang din Sumatra (Carne de vita in sos picant de cocos, turmeric, lemongrass proaspat, laos, usturoi, chili si djeruk purut),
Sajour Lodeh semi-dulce din Java de est (Legume in sos de cocos, tamarind, djeruk purut, laos, usturoi),
Babi Kecap (Porc fillet in sos kecap manis cu chili, ginger, usturoi si ceapa),
Ajam Pedis (Carne de pui in sos picant de rosii cu kecap, usturoi, ginger, cumin si chili) si
Sambal Goreng Telor (Oua in sos picant cu cocos, lemongrass proaspat, rosii, usturoi, ceapa, laos).

Bucataria indoneziana foloseste o gama diversificata de condimente si ierburi, precum sereh (lemongrass proaspat), laos, djeruk purut (frunze de lamaita), chilli, ghimbir, curcuma, coriandru, cumin, pasta de creveti fermentati, tamarind, alune, zahar din palmier si lapte de cocos.

5 comentarii

  1. Este cineva care sa fi mancat aici? Ma interesa daca e ok mancarea si cum sunt preturile. Am incercat mancarea indoneziana acum cateva luni si mi s-a parut grozava, dar acesta este primul restaurant indonezian de care aud ca exista in Bucuresti.

    Multumesc!

  2. Cred ca sunt cel putin 10 ani de cand nu mai exista acest bar si nici restaraunatul de sus. Iar pe articol scrie „BY GHIDUL ON 11 APRILIE 2015”

Leave A Reply