Restaurante Bucuresti

Restaurant Paparazzi

4

Restaurantul Paparazzi e frumos pus pe Aviatorilor si chiar frumusel decorat (chiar daca nu bubuie de originalitate), intr-un placut stil al anilor 50-60, cu fotografiile unor celebritati inramate discret si frumos puse in evidenta.

Restaurant Paparazzi

Am intrat intr-o zi geroasa si la cererea mea expresa am fost condus de catre o domnisoara foarte amabila in salonul de nefumatori. In compartiment cu mine (fiindca a compartiment semana salonul, fiind mai degraba de dimensiunile unui separeu) mancau mai mult sau mai putin linistite doua dudui. Am luat eu un ceai si am comandat de mancare. Duduile terminara de mancat si spre stupoarea mea isi scot tigarile, le mai si aprind si incep sa scoata fum turceste. Am rezistat pret de vreo 5 minute in afumatoare dupa care, usor iritat fizic (fiindca eram putin racit si ma ustura deja gatul de la fum) si psihic (fiindca nu intelegeam nesimtirea fumatului intr-un salon pentru nefumatori in conditiile in care restul restaurantului era aproape gol).
Imi exprim decent doleanta personalului format din fata cea amabila si inca un domn chelner ce parea usor superior in grad. Raspunsul a semanat cu un bocanc miltaresc proptit intr-un dos gol de proaspat recrut: "ne pare rau, dar in seara asta fiind aglomeratie nu mai avem sectiune pentru nefumatori!". Am incercat o replica ce se lega cumva de legile existente in Romania care prevad obligativitatea existentei acestor spatii. Raspunsul a fost extrem de amabil dar acelasi: "ne pare rau, asta este situatia".
M-am intors la masa cu coada intre picioare si cu capsa pusa. Duduile dadeau in continuare falci de ziceai ca l-au agatzat pe brad pitt de nu zic ce (astuia ii scriu numele cu litere mici, ca la animale din considerente pur cultural-valoric).
Mi-am facut drum pana la toaleta si cand m-am intors surpriza mai ceva ca la zana tvr1: duduile fusesera stramutate la locul pe care-l meritau pe deplin: in salonul de fumatori spre wc. Mi-am frecat manutzele mefistofelic si-am privit spre castronasul care continea 4 creveti decorticati de marimea unui aratator mediu. Ei pluteau intr-un sos iute, foarte uleios si foarte fierbinte. Castronasul era mic, dar in comparatie cu umplutura parea disproportionat de mare. Painea in schimb proaspata si buna. Am mancat paine cu sos. fiindca pe acei creveti rataciti nu prea i-am simtit si a venit pestele. Pestele a fost un somon grill ce s-a dovedit bine facut dar neinsotit de vreun sos care sa-i dea cat de cat o tenta de bucatarie macar gustoasa daca nu rafinata. M-am simtit ca pe plaja in Vama, pe vremuri cand coceam scoici si guvizi la focul de coceni. Tortul nu este clar specialitatea paparazzi. Preturile sunt medii ca forma dar in fond 16 ron pentru 4 creveti cat degetelul ar putea fi interpretat ca exagerare.

4 comentarii

  1. atmosfera e ok ,chiar placuta dar mai bine mincati acasa,e pe departe ce se vrea a fi,n are nicio treaba cu specificul,recomand restaurantul de linga ..trattoria verdi ..e top in zona

  2. restaurantul e aranjat oarecum bine,dar mincare si personalul , manelisti !! e aiurea rau sa vrei sa mananci ceva ok si sa dai de toti nestiutorii ce se cred maestrii ..NU RECOMAND !! PUTIN MAI SUS E TRATORIA VERDI ! excelent

  3. cel mai nasol restaurant din bucuresti……..nu va duceti acolo ca va umfla notele de plata mai ales daca vreti sa rezervati mai multe persoane la nota de plata va baga cat nu ati mancat si baut numai hoti acolo

Leave A Reply