Restaurante Bucuresti

3 comentarii

  1. Petre Nicolae on

    Acesta este un restaurant pe care il recomand nostalgicilor. Daca vreti sa mai fiti tepuiti ca pe vremuri, asta e locul cel mai potrivit.
    Localul este foarte mic si probabil ca mai mult de 2 aragazuri nu il deservesc. Cu alte cuvinte, dupa ce cele 10-12 mese se ocupa, nu va mai asteptati la banalele clatite ca desert. Nimeni nu are timp sa vi le mai prepare.
    Dar sa incep cu inceputul:
    Masa de 4 persoane. Comandam 2 gin tonic si 2 x 50 ml de palinca + un platou rece. Vrem sa spunem noi ce sa aduca. Chelnerita sare ca arsa: Nu, stiu eu ce sa aduc! MARE, MARE GRESEALA! Ne aduce un fund de lemn cu tot ce aveau in meniu. Mezelurile – bunicele. Vinetele mai amare decat un medicament. Trei ardei kapia copti. Mancam… Cerem inca 2 palinci. Raspuns stupefiant: Nu mai avem. A venit cineva si a luat o sticla de 1 l si am ramas fara! ?????????????? (Era ora 18, sambata, iar cand am venit, in afara de noi, numai inca o masa era ocupata. Repet: DOUA mese ocupate in tot localul, sambata seara, si palinca se terminase!!!!!)
    In continuare comandam felul principal. Meniul – slabut de tot. Cu chiu cu vai ne hotaram. Berbecutul cu sos picant ni-l aduce in sange, sosul de smantana de la pui era pur si simplu smantana cu verdeata, in pui legume mexicane, un muschi de vita… 3 feliute subtirele cu un sos banal, iar snitelul ciobanesc cu carnea cruda inauntru. Trimitem bucatarului sa vada snitelul… Ni se cer scuze… OK. Desert: doar 4 sortimente, insa din toate sunt disponibile numai inghetata si tort cu ceva nuci. Clatite nu au, cica. Renuntam si cerem cafea. La o masa alaturata, cuiva i se aduce tort. Il ia, il priveste lung si il da la o parte. Ne felicitam ca noi nu am pus botul.
    Nota de plata. Aici vine TEAPA TEPELOR: 3.700.000 de lei. Platoul rece face 1.700.000 lei. Vinetele ni se scazusera, snitelul nu. Cei 3 ardei copri costasera 160.000 de lei! Chemam chelnerita, cerem explicatii. Ni se prezinta scuze pentru snitel. Este scazut si el din suma. Ne exprimam stupefactia in legatura cu platoul rece. Ni se explica cu nesimtire ca ni s-au pus cate doua portii din fiecare, adica 200 grame din fiecare sortiment. Adunam gramajul si rezulta ca ar fi trebuit ca totul, grosso-modo, sa cantareasca aprox. 3 kg!!!!!!!, ceea ce e complet aberant. Poate doar impreuna cu lemnul pe care ni s-au adus…. Dar, TEAPA E TEAPA si ce-ai mancat nu se mai poate scoate afara pentru cantarire… Ne exprimam indignarea, comunicam ca este prima si ultima oara cand am calcat in acest local si ca vom avea grija sa scriem aceasta cronica gastronomica peste tot pe unde vom putea, pentru ca sa nu mai cada si altii de fraieri, asa ca noi.

  2. Atmosfera BUNA, Mancare ASA SI ASA, iar serviciul INSELATOR. Prima si ultima data cand am fost, din lista aia mare de vinuri din meniu, nu aveau mai nimic, decat vinuri italienesti de 1 mil sticla. Cand a inceput lumea sa comenteze ca era vinul si scump si nu era destul de SEC, s-a dus chelnerul prin spate zicand ca o sa se uite mai bine. Si atunci au inceput sa apara BRUSC si alte vinuri….ce surpriza ! Iar ca mancare, am luat niste cotlete de berbecut cu sos……AM PLECAT ACASA CU GANDUL LA CE O SA MAI GASESC PRIN FRIGIDER ACASA SA MA SATUR ! Deci daca va este foame, nu mergeti acolo oameni buni !

Leave A Reply