Restaurante Bucuresti

Restaurant Malagamba

2

Restaurantul Malagamba! Acum stii unde gasesti cea mai buna mancare din
Centrul Vechi. mmmMalagamba! Bucura-te de viata! Traieste in stil
malagambist.

Restaurant Malagamba

VIATA CU GUST BUN

In Centrul Istoric al Bucurestiului exista un loc in care s-au contopit culturi din mai multe timpuri si spatii. Se numeste "Malagamba" si este un restaurant. Gasesti aici paste italiene, ierburi africane, vinuri si alte bauturi de pe meleaguri indepartate ca Spania, Franta, Italia si Chile. Toate sunt excelente, pentru ca asa e politica patronului: garanteaza numai ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate. Patronul e, fireste, venetic, ca sa se asorteze cu spiritul: un irlandez pe nume John face afaceri cu mancare italieneasca in centrul Bucurestiului. Totul e, cum se spune, in acelasi spirit: malagambist! Putinilor care nu stiu cine a fost Malagamba, dar le place rezonanta numelui, le spunem ca Sergiu Malagamba a fost primul trendsetter modern din Romania: un percutionist de geniu care a adus la noi moda si muzica occidentului. Fara sa stie, la sfirsitul anilor ’30 – inceputul anilor ’40,
a generat curentul ce avea sa fie numit malagambist. A stat prin puscarii, pentru ca regimurile politice erau inspaimantate de un personaj care poate sa influenteze tineretul, prin muzica, moda, stil.

Restaurantul Malagamba nu a capatat numele din intamplare: se gaseste la parterul unei cladiri interbelice, nu departe de sala Rapsodia, unde Sergiu Malagamba si orchestra sa au sustinut cateva serii de concerte istorice.
Locul a luat din spiritul omului. Pe pereti au aparut lucrari de arta moderna ale diversilor artisti tineri, lumea cea mai bine imbracata a tras la masa la Malagamba (e de ajuns sa privesti si sa comparati…), mancarurile, vinurile, stilurile si tarile s-au amestecat intr-un mod incredibil in meniu, asa incat e imposibil sa nu fii satisfacut. Totul e colorat, arata bine, miroase excelent si, mai ales, are gust pe masura. Daca alegi, de exemplu salata de ton, vei gasi in ea ton proaspat, nu conserva… Pastele sunt facute din aluat proaspat. Nu se vorbeste de conservanti la Malagamba, ca se supara bucatarul!

Restaurantul e si frumos, ca altfel nu era malagambist. De la terasa stradala pana la interiorul artistic si chiar pana la… toaleta; totul e gandit si intretinut astfel incat sa te simti confortabil si sa-ti incante simtul estetic.

De pe ziduri zambeste guru-ul Sergiu Malagamba. Pelegrini din toate tarile nimeresc ca prin minune aici. Malagambistii spun povesti fabuloase. Cate un muzician de jazz se apuca ad-hoc de cantat in restaurant. Viata are gust bun.
 

2 comentarii

  1. Am fost de curand la Restaurantul Malagamba.Intr-adevar, mancarea, muzica si serviciile sunt excelente. Calitate este cuvantul care imi vine in minte cand ma gandesc la ei. Au un pranz special, 2 feluri de mancare la 23 Ron (dementa) si cateva alte oferte deloc de neglijat. Oricum, multumesc pentru o seara excelenta.

  2. Malagamba e intr-adevar placut, muzica e de exceptie, mancarea buna, ospataritele frumoase si amabile. Tot asa!

Leave A Reply