Restaurante Bucuresti

Adresa: 2-4 Gh. Manu Str.
021-650.60.10; 021-311.15.50; 021-311.15.51
Fax: 021-312.39.63; 021-312.27.34

Restaurant Nan Jing

5

A fost o vreme in care, pentru Bucuresti, sinonimul pentru “restaurant chinezesc” era Nan jing. Slava cerului, lucrurile s-au mai schimbat,

Localul arata bine, curat, elegant, dar fara nimic care sa-l scoata peste medie. La intrare troneaza o placa pe care scrie ca localul are "Categoria I". Nu mai vazusem asa ceva demult. Chelnerii sunt deosebiti de majoritatea celor care populeaza restaurantele "in vogue". Adica sunt intre doua varste, cu scoala de ospatari facuta pe vremea impushcatului, dar extrem de amabili si de cunoscatori ai meseriei. A fost ceva nou, dupa baia de pitzipoance sau adolescenti imberbi care-ti fac seara placuta doar vizual, nu si prin prestatie. Unul singur era sub 25 ani, cred, si a vrut neaparat sa-mi explice cum ca nu conteaza cat de iute gateste bucatarul, fiindca oricum imi aduce el un sos foarte iute si-mi fac treaba pe gustul meu. A fost vizibil enervat cand i-am explicat ca exista o mare diferenta de gust intre cele doua metode, dar am rezolvat printr-o usoara ridicare a tonului. S-a potolit si a plecat la bucatarie.
Am luat scoici Nan-Jing… un fel de mancare pe careas numi-o sunca de Praga cu midii. Din pacate, pe meniu nu scria nicaieri ca reteta contine si porc. O bila mare si neagra!
Iarba de mare cu legume si legumele Nan-Jing erau asemanatoare la gust. Nu au fost rele deloc, dar nici autentic chinezesti, mai degraba aduceau a mancare pregatita dupa cartea de bucate. Orezurile se harjoneau intre clasicul "fried rice with vegerables" si orezul sarbesc. Preturile sunt moderate, dar oricum mai ridicate decat la celelalte restaurante chinezesti. O nota de 9 pentru ospatari (cu exceptia tanarului cu probleme emotionale): servire brici, fara fitze inutile.
As recomanda Nan-Jing incepatorilor in ale gusturilor exotice, retetele fiind bine romanizate, destul de departe de aromele tipic asiatice, dar in mod cert interesante pentru "neofiti".
 

5 comentarii

  1. vad ca aveti o gramada de obiectidar nu ganditi un pic ei personalui va pun pe tava sufletul,va fac nunta ca in povesti .va fac botezul sa iasa bine va fac sa va simtiti la fiecare eveniment si asteapta pana ce ultimul client pleaca ca sa se duca si ei acasa V-ati intrebat vreodata ce simt sotiile celor care va servesc non stop .cand voi clienti petreceti cele mai frumoase zile din an si sunt destule (paste,craciun si mai in special revelion)noi sotiile astept cuminti acasa macar aveti bunul simt si RESPECATII asa cum sunt ei iar daca nu va face placere nu mai intrati in acel restaurant

  2. Am unul din cei care in ziua deschiderii acestui restaurant (1978), m-a gaseam in hainele unui picolo. Cu un sort alb in fata, lung pana in pamant, asteptam delegatia Partidului si Ambasadei China, sa inaugereze localul. Au fost timpuri extraordinare, clienti din inalta societate si o mancare excelenta pregatia de doi bucatari chinezi si un translator chinez. Am ramas un singur an, apoi am lasat aceasta meserie in grija altora. Am vizitat de curand, profund dezamagit de calitatea, prezentarea produselor si amabilitatea pesonalului. Acum prefer sa merg la restaurante unde gatesc cinezi si evit pe cat posibil NANJING. Nu il recomand.

  3. Eu am fost de curand acolo la invitatia unei doamne dragute de la Sales, care mi-a spus ca s-au schimbat management-ul si bucatarii si ca trebuie sa “simt schimbarea. Vreau sa spun ca a fost fantastic. Sincer nu ma asteptam, pentru ca avusesem deja o experienta nu foarte placuta. Noul director a schimbat lucrurile si asta se vede. Va recomand cu incredere Nan Jing!

Leave A Reply