partea II- Pana si Gastrozaurul Ziarului financiar dupa ce a sorcovit Heritage-ul in articolul sau cu un manunchi de lauri, a avut ezitarea si a scris: la felul principal, am mancat file de vita?la Kobe, caruia chiar nu stiu ce i-au facut de a ajuns atat de frageda. Ori nu stie sa scrie coerent ori a dat in balbaiala si nu fost in stare sa scrie minciuna suprema cum ca acolo s-ar servi vita de Kobe, contrazicandu-l pe jurnalistul Evenimentului zilei care spune:ca felul principal poate ajunge la 83 de lei(un file de taur romanesc a la Beaujolaise) adica exact cum este trecut si in meniu. Deci hotareste-te domnule si spune-ne clar: este Kobe sau tauras romanesc? si lasa macar in partea gastronomica putina lumina ca destul ne bagi in ceata cu partea de politica si cunostintele generale indoielnice de geografie, istorie si matematica ca sa nu mai vorbim de economie. Sa nu fiu inteles gresit. Nu sunt un carcotas care fluiera de pe margine ci sunt unul care fluiera exact din centru si in cunostinta de cauza. Nu am nimic impotriva restaurantului in sine.Partea gastronomica este buna si poate fi dezvoltata dar se sa adreseze cu adevarat unor oameni care stiu ce inseamna arta culinara. Nu inseamna ca daca ai dat de bani dupa varsta de 30 de ani, pana la care nu ai iesit din sarmale si piftii si ai auzit din literatura ca exista rata cu portocale esti expert si poti acorda note unor restaurante sau unor oameni care intr-adevar cunosc gastronomie,pentru simplu motiv ca ai fost in cateva restaurante prin strainatate si ti-au fost destainuite cateva retete de niste oameni binevoitori.Concluzia. Ar fi bine daca macar ce bagam in gura ar ramane curat si ferit de dorinta unora sau altora de a scrie articole populiste insotite de fotografii personale cu figuri care nici nu condimenteaza nici nu fac mai interesante mancarurile pe care cei de rand le mancam la aceleeasi restaurante.Spiritul critic ar trebui macar in aceasta bransa incurajat si pastrata putina decenta. Sa nu uitam ca am trecut la un pas sa citim prin ziare si sa aplaudam ce se mananca prin circurile foamei, la dieta propusa de cel mai iubit gastronom al poporului care ne zambea de pe fiecare pagina a gazetelor.
-partea I-Cu permisiunea dvs am sa va corectez. Acest restaurant Heritage nu este restaurant de mare fitza ci este un restaurant de superfitza adica mai fitza decat tot ce a vazut Bucurestiul pana acum.Scurt istoric: se anunta de multa vreme cu surle si trambite ca va fi deschis in Bucurest un local subventionat de mai multi bancheri(circa 20) unde vom fi serviti la masa de ospatari cu studii superioare iar bucatarii vor fi adusi de la mari restaurante cu stele Michelin din Franta si intreaga lume. Si in sfarsit apare in aprilie marele restaurant cu adresa Polona 19, unde pana mai ieri toamna a fost marele restaurant care se voia chiar cu circuit inchis, PASHA. Realitatea. De fapt, Pasha care se cam pleostise a primit o infuzie financiara, de la mai multi angajati bancari si a fost ridicat la rangul de Heritage. Continutul. Nu ar deranja pe nimeni daca aceasta ar fi un castig valoric dar dupa toate ineptiile care apar in presa mai ales in Ziarul financiar si Evenimentul zilei miroase din nou a flatulentza damboviteana , indemnati fiind sa venim cu buzunarele pline ca ni se va oferi ceva deosebit, poate inzecit decat ne asteptam noi. Aceasta imi aduce aminte de marea propaganda care se facea unei afaceri la care tot asa eram poftiti cu buzunarele pline, chiar cu valiza daca se poate, afacere care parca se chema Caritage. De ce oare trebuie sa se faca o publicitate atat de proasta la ceva ce in esenta ar putea fii de o calitate buna. Cotcodacelile din presa unde in preambulul meniului apar expresii ca pur stil brancovenesc pe care de fapt orice arhitect l-ar desemna mai mult andaluz si marmura cea mai nobila care nu primeste nici nume si nici o culoare pt ca jurnalistul improvizat nu are resursele culturale sa stie din ce este de fapt construit caminul din sala mare a restaurantului ,camin al carui stil ii ramane pe veci necunoscut nu ne fac decat sa ne intrebam ce teapa o mai fi si asta. Afirmatia ca in acest local s-au investit 1,5 milioane euro ne face sa ne intrebam daca fondatorii nu si-au tras de la inceput teapa unii altora pt ca superba vila Tatarescu este inchiriata si nu sau facut decat cateva modificari superficiale fata de cum arata restaurantul dinainte, Pasha. Daca suma investita cuprinde si achizitionarea frumoasei vile, lucru care nu imi este cunoscut este intr-adevar o super afacere imobiliara. Punand la socoteala ca dotarea bucatariei din subsol a ramas aproape aceeasi, ca pe vremea Pashei pana si la peticele de diferite sorturi din pardoaseala de gresie te intrebi unde s-au evaporat cei 1, 5 milioane euro. Poate in publicitatea total neinspirata facuta de catre niste amatori in gastronomie. Eu personal pronostichez contrazicandu-l pe Gastrozaurul Ziarului financiar ca si acest Heritage va urma traiectoria altor superrestaurante bucurestene pe care le-a tot laudat cum ar fi La Villa sau Balthazar si care au cazut in desuietudine, dar isi va pastra categoric cei 6 imre cu care deja a fost innobilat.-
Acest restaurant nu este nici pe departe ce se vroia sa fie. Eu am lucrat acolo, si va spun ca nu va merge acest restaurant. Este un mare haos. Si apropo cei care au scris comentariile alea de bine in toate revistele si ziarele de specialitate sunt prieteni cu ACTIONARII. Numai de bine
Heritage- un nume pompos de restaurant pentru o mancare mediocra…am rezervat in urma cu cateva zile o masa,in zona nefumatori si am constatat ca aceasta era situata pe balconul vilei in care functioneaza restaurantul.Cam nepotrivit pentru un restaurant de first class. managerii restaurantului doresc sa obtina o stea in celebrul ghid francez Michelin,pentru moment nu pot decat sa viseze la asta!
serviciul este lipsit de coerenta,vinul rosu nu este servit in carafa,sticlele de apa minerala lasate in dezordine langa sticla de vin, chelnerul se prosteste sa vb franceza chiar si atunci cand nu este cazul! mancarea este banala.prea multe fite si prea putina consistenta!
Este pacat doar de locatie. Serviciile proaste, ospateri ce miros a bautura si nici lb.romana nu o stiu vorbi corect; si astfel ce pretentii sa mai aveti legate de lb.franceza.
am fost o data; am asteptat mult pt a fi servit.
nu recoman acest restaurant oamenilor cu gusturi si cu bani
D-nul anonimus nu cred ca a mancat vreodata in vreun restaurant ca Heritage..
Legat de d-na Vera, poate a luat masa la acest restaurant dar cred ca e dezamagita ca nu a gasit in meniu friptura la gratar cu cartofi prajiti …Heritage este un restaurant gastronomic cu portii discrete unde nu marimea conteaza ci doar calitatea, nu este un local pt. oricine.
Victor si-a dat cu parerea, daca a fost acolo si a remarcat ce a scris putea sa zica cand a fost si pe ce nume a avut rezervarea si cu sigurata ar fi si crezut…
Ps: nu mai bagati in seama cei fara identitate!
Heritage
Never i saw a chef cook with a so large mouth and a small respect abaut romanian peaple,
i will said to you if mister contant need to come back in france never i will be find a place chef cook because is not haite gastronomie, the gastronomie is respect of every thing ,not just to make articole on playby magazine
A bon entendeur………….
Service scandaleux,nul et non professionnel….
Nonsieur le maitre d’hotel,si je decide de boire un vin Roumain ne venait pas me dire qu’un Bordeau sera mieux,Vendez avant le vin et puis acepter la commande du client. ma soupe de poisson etait tiede et la moitier sur les rebord,de plus le menu terre et mer etait pour moi et c’est mon invite qui a tous recu ,j’ai a chaque fois changer les plat de place alors Bravo pour la nulite de mon repas, C’est pas comme ca que vous aurez une Etoile Michelin.
Christian leroy (Belgique)
Mda…asa cum era de asteptat, asa cum s-a prezis, celebrul, faimosul, Michelin-ul din Carpati a clacat! Nici nu e de mirare, in Romania nimic nu dureaza mai mult decat un balon de sapun cand totul este fals. Publicitate falsa, investitii mincinoase etc. David Contant a fost o mare teapa, el nu este chef ci doar un simplu cook cu o gura mare. Servirea la Heritage a fost mizerabila, mancarea banala, nici nu e de mirare ca s-a stins intr-un timp asa scurt. Asteptam cu incordare noul proiect, poate de data aceasta o sa dureze macar cu o luna mai mult decat precedentul. Asteptam si noile cronici fanteziste ale gurmandului Imre. Succes!
13 comentarii
partea II- Pana si Gastrozaurul Ziarului financiar dupa ce a sorcovit Heritage-ul in articolul sau cu un manunchi de lauri, a avut ezitarea si a scris: la felul principal, am mancat file de vita?la Kobe, caruia chiar nu stiu ce i-au facut de a ajuns atat de frageda. Ori nu stie sa scrie coerent ori a dat in balbaiala si nu fost in stare sa scrie minciuna suprema cum ca acolo s-ar servi vita de Kobe, contrazicandu-l pe jurnalistul Evenimentului zilei care spune:ca felul principal poate ajunge la 83 de lei(un file de taur romanesc a la Beaujolaise) adica exact cum este trecut si in meniu. Deci hotareste-te domnule si spune-ne clar: este Kobe sau tauras romanesc? si lasa macar in partea gastronomica putina lumina ca destul ne bagi in ceata cu partea de politica si cunostintele generale indoielnice de geografie, istorie si matematica ca sa nu mai vorbim de economie. Sa nu fiu inteles gresit. Nu sunt un carcotas care fluiera de pe margine ci sunt unul care fluiera exact din centru si in cunostinta de cauza. Nu am nimic impotriva restaurantului in sine.Partea gastronomica este buna si poate fi dezvoltata dar se sa adreseze cu adevarat unor oameni care stiu ce inseamna arta culinara. Nu inseamna ca daca ai dat de bani dupa varsta de 30 de ani, pana la care nu ai iesit din sarmale si piftii si ai auzit din literatura ca exista rata cu portocale esti expert si poti acorda note unor restaurante sau unor oameni care intr-adevar cunosc gastronomie,pentru simplu motiv ca ai fost in cateva restaurante prin strainatate si ti-au fost destainuite cateva retete de niste oameni binevoitori.Concluzia. Ar fi bine daca macar ce bagam in gura ar ramane curat si ferit de dorinta unora sau altora de a scrie articole populiste insotite de fotografii personale cu figuri care nici nu condimenteaza nici nu fac mai interesante mancarurile pe care cei de rand le mancam la aceleeasi restaurante.Spiritul critic ar trebui macar in aceasta bransa incurajat si pastrata putina decenta. Sa nu uitam ca am trecut la un pas sa citim prin ziare si sa aplaudam ce se mananca prin circurile foamei, la dieta propusa de cel mai iubit gastronom al poporului care ne zambea de pe fiecare pagina a gazetelor.
-partea I-Cu permisiunea dvs am sa va corectez. Acest restaurant Heritage nu este restaurant de mare fitza ci este un restaurant de superfitza adica mai fitza decat tot ce a vazut Bucurestiul pana acum.Scurt istoric: se anunta de multa vreme cu surle si trambite ca va fi deschis in Bucurest un local subventionat de mai multi bancheri(circa 20) unde vom fi serviti la masa de ospatari cu studii superioare iar bucatarii vor fi adusi de la mari restaurante cu stele Michelin din Franta si intreaga lume. Si in sfarsit apare in aprilie marele restaurant cu adresa Polona 19, unde pana mai ieri toamna a fost marele restaurant care se voia chiar cu circuit inchis, PASHA. Realitatea. De fapt, Pasha care se cam pleostise a primit o infuzie financiara, de la mai multi angajati bancari si a fost ridicat la rangul de Heritage. Continutul. Nu ar deranja pe nimeni daca aceasta ar fi un castig valoric dar dupa toate ineptiile care apar in presa mai ales in Ziarul financiar si Evenimentul zilei miroase din nou a flatulentza damboviteana , indemnati fiind sa venim cu buzunarele pline ca ni se va oferi ceva deosebit, poate inzecit decat ne asteptam noi. Aceasta imi aduce aminte de marea propaganda care se facea unei afaceri la care tot asa eram poftiti cu buzunarele pline, chiar cu valiza daca se poate, afacere care parca se chema Caritage. De ce oare trebuie sa se faca o publicitate atat de proasta la ceva ce in esenta ar putea fii de o calitate buna. Cotcodacelile din presa unde in preambulul meniului apar expresii ca pur stil brancovenesc pe care de fapt orice arhitect l-ar desemna mai mult andaluz si marmura cea mai nobila care nu primeste nici nume si nici o culoare pt ca jurnalistul improvizat nu are resursele culturale sa stie din ce este de fapt construit caminul din sala mare a restaurantului ,camin al carui stil ii ramane pe veci necunoscut nu ne fac decat sa ne intrebam ce teapa o mai fi si asta. Afirmatia ca in acest local s-au investit 1,5 milioane euro ne face sa ne intrebam daca fondatorii nu si-au tras de la inceput teapa unii altora pt ca superba vila Tatarescu este inchiriata si nu sau facut decat cateva modificari superficiale fata de cum arata restaurantul dinainte, Pasha. Daca suma investita cuprinde si achizitionarea frumoasei vile, lucru care nu imi este cunoscut este intr-adevar o super afacere imobiliara. Punand la socoteala ca dotarea bucatariei din subsol a ramas aproape aceeasi, ca pe vremea Pashei pana si la peticele de diferite sorturi din pardoaseala de gresie te intrebi unde s-au evaporat cei 1, 5 milioane euro. Poate in publicitatea total neinspirata facuta de catre niste amatori in gastronomie. Eu personal pronostichez contrazicandu-l pe Gastrozaurul Ziarului financiar ca si acest Heritage va urma traiectoria altor superrestaurante bucurestene pe care le-a tot laudat cum ar fi La Villa sau Balthazar si care au cazut in desuietudine, dar isi va pastra categoric cei 6 imre cu care deja a fost innobilat.-
Lasa domne sa traieste si ei !
Acest restaurant nu este nici pe departe ce se vroia sa fie. Eu am lucrat acolo, si va spun ca nu va merge acest restaurant. Este un mare haos. Si apropo cei care au scris comentariile alea de bine in toate revistele si ziarele de specialitate sunt prieteni cu ACTIONARII. Numai de bine
excelent articolul, am ranjit la multe pasaje. bravo, domnule 🙂
Heritage- un nume pompos de restaurant pentru o mancare mediocra…am rezervat in urma cu cateva zile o masa,in zona nefumatori si am constatat ca aceasta era situata pe balconul vilei in care functioneaza restaurantul.Cam nepotrivit pentru un restaurant de first class. managerii restaurantului doresc sa obtina o stea in celebrul ghid francez Michelin,pentru moment nu pot decat sa viseze la asta!
serviciul este lipsit de coerenta,vinul rosu nu este servit in carafa,sticlele de apa minerala lasate in dezordine langa sticla de vin, chelnerul se prosteste sa vb franceza chiar si atunci cand nu este cazul! mancarea este banala.prea multe fite si prea putina consistenta!
Este pacat doar de locatie. Serviciile proaste, ospateri ce miros a bautura si nici lb.romana nu o stiu vorbi corect; si astfel ce pretentii sa mai aveti legate de lb.franceza.
am fost o data; am asteptat mult pt a fi servit.
nu recoman acest restaurant oamenilor cu gusturi si cu bani
da, are drepate anonimus: ospatarii miros a bautura si te privesc de parca te-ar bate in orice moment. Nici eu nu recoman aceasta locatie nimanui.
D-nul anonimus nu cred ca a mancat vreodata in vreun restaurant ca Heritage..
Legat de d-na Vera, poate a luat masa la acest restaurant dar cred ca e dezamagita ca nu a gasit in meniu friptura la gratar cu cartofi prajiti …Heritage este un restaurant gastronomic cu portii discrete unde nu marimea conteaza ci doar calitatea, nu este un local pt. oricine.
Victor si-a dat cu parerea, daca a fost acolo si a remarcat ce a scris putea sa zica cand a fost si pe ce nume a avut rezervarea si cu sigurata ar fi si crezut…
Ps: nu mai bagati in seama cei fara identitate!
Heritage
Never i saw a chef cook with a so large mouth and a small respect abaut romanian peaple,
i will said to you if mister contant need to come back in france never i will be find a place chef cook because is not haite gastronomie, the gastronomie is respect of every thing ,not just to make articole on playby magazine
A bon entendeur………….
Service scandaleux,nul et non professionnel….
Nonsieur le maitre d’hotel,si je decide de boire un vin Roumain ne venait pas me dire qu’un Bordeau sera mieux,Vendez avant le vin et puis acepter la commande du client. ma soupe de poisson etait tiede et la moitier sur les rebord,de plus le menu terre et mer etait pour moi et c’est mon invite qui a tous recu ,j’ai a chaque fois changer les plat de place alors Bravo pour la nulite de mon repas, C’est pas comme ca que vous aurez une Etoile Michelin.
Christian leroy (Belgique)
de pire en pire maintenant il ouvre un traiteur pour vendre du congele!!!!! c est de plus en plus bas la qualite mais c est toujours aussi cher!!!!
Mda…asa cum era de asteptat, asa cum s-a prezis, celebrul, faimosul, Michelin-ul din Carpati a clacat! Nici nu e de mirare, in Romania nimic nu dureaza mai mult decat un balon de sapun cand totul este fals. Publicitate falsa, investitii mincinoase etc. David Contant a fost o mare teapa, el nu este chef ci doar un simplu cook cu o gura mare. Servirea la Heritage a fost mizerabila, mancarea banala, nici nu e de mirare ca s-a stins intr-un timp asa scurt. Asteptam cu incordare noul proiect, poate de data aceasta o sa dureze macar cu o luna mai mult decat precedentul. Asteptam si noile cronici fanteziste ale gurmandului Imre. Succes!