Merg la restaurant Templul Soarelui de ani de zile, am fost chiar la inaugurarea locatiei din Eminescu dar cunosc numai chelnerii din V. Lascar. Sa explicam si de ce.
Restaurant Templul Soarelui
Locatia din Eminescu:
N-are televizoare, nu e placaj ieftin de jur-imprejur, nu ploua inauntru si nu abuzeaza de flori ornamentale din plastic. Problema aici e servirea. N-am inteles niciodata cum reusesc patronii (pe care-i stiu, si sunt chiar seriosi in ceea ce priveste calitatea mancarii si a servirii) sa angajeze un personal atat de bun in Lascar si atat de prost in Eminescu. Par doua management-uri total diferite.
Am asteptat in Templul Soarelui din Eminescu 20 min. pentru un ceai si un gin tonic, farfuriile golite au fost stranse doar cand au adus nota de plata (am stat cu ele goale in fatza cel putin jumatate de ora) in conditiile in care nici macar nu era aglomerat. Nici mancarea nu a fost exact ceea ce trebuia sa fie, dar un 8 ar fi meritat. In Dou-fu Gong Bao bucatarul a fost prea generos/exagerat cu alunele si a exagerat putin cu glutamatul. Pachetelele au fost putin cam fade, ceaiul slab.
Concluzia:
Atmosfera – 8
Servire – 4
Mancare – 7
Pentru Templul Soarelui – locatia din V. Lascar:
Plusuri:
– mancarea buna in 70%-80% din cazuri (trebuie sa stii bine ce comanzi si mai ales sa le explici cum vrei sa fie pregatita)
-servirea e rapida in limita posibilitatilor tinerilor angajati ca picoli (ei chiar isi dau silinta)
Minusuri:
-inconstanta in pregatirea preparatelor (nu mananci de doua ori aceeasi chestie, desi comanzi acelasi fel de mancare); fiecare bucatar are stilul sau propriu. Asta n-ar fi rau, dar prea sunt diferite uneori.
-intocmirea notei de plata dureaza mai mult decat prepararea mancarurilor
Cu toate astea, daca reusesti sa prinzi schimbul cu bucatarul cel bun si mai cunosti si ospatarul care sa-i explice EXACT cum vrei sa fie pregatita mancarea, poti avea parte de o autentica mancare chinezeasca in Bucuresti. Greu, dar uneori merita.
Pentru Templul Soarelui locatia din Onciul:
Plusuri:
– placut aranjat (mai ales etajul)
– mancarea buna si constanta calitativ
Minusuri evidente nu exista.
Concluzia e ca, inafara de restaurantul din Eminescu, sunt doua restaurante chinezesti frecventabile, uneori chiar cu surprize placute.
32 de comentarii
mancare super buna fata de multe restaurante cu fite (Golden Dragon).
singurele probleme sunt fumul de tigara si mirosul de mancare care raman in haine si par.
din Bucuresti este preferatul meu. si l-eam incercat cam pe toate
sunteti cei mai tari
cel mai bun dintre toate care exista in bucuresti. din pacate interiorul este prea mic si nu face fata fluxului mare de clienti.vara, gradina este de vis. mancarea de nota 10
bucataria, no comment. serviciul sub orice critica.
as dori sa va intreb daca va interesesza cateva accesorii traditionale chinezesti de efect pentru restaurantul dumneavoastra, ma refer la ceva sarafane scurte care pot fi purtate drept uniforma si de dama barbat, huse traditionale pentru sticle de vin si cosulete de masa si evantaie de perete, in cazul in care va intereseaza aceasta oferta va astept cu un raspuns si pot sa va trimit si cateva poze intr-un viitor e mail, va multumesc si astept raspunsul d-tra.
Restaurantul ar putea sa fiu unul din cele mai bune restaurante chinezesti din bucuresti…dar….Mancarea este buna (daca nimeresti bucatarul )..insa intradevar nu seamana de la o zi la alta ..Atmosfera sub orice critica…mizerie ..multa , gandaci ,muste..e ceva de vise urate..daca aveti probleme cu ficatul mai bine stati acasa …mancare nota 7.50…atmosfera si servire …3…cu indulgenta
sal,am fost cu niste prieteni sambata seara la Templu…..sambata pe 12.08.am fost socat de servirea ospatarului nostru…..nu stia unde lucreaza,nu ne-a adus servetele si nici sosuri…ne-a adus papa in rate….in conditiile in care restaurantul era aproape gol….daca erau 20 de persoane,erau pentru ca in interior se canta la multi ani.oricum,mi-am jurat CA NU MAI CALC ACOLO!ospatarul cred ca fusese mecanic de locomotiva…..
Mancati fratilor de pe Eminescu daca vreti sa muriti efectiv a doua zi.
Inainte sa intrati in locanta, dati un ochi in partea stanga a scarilor si vedeti cum colcaie sobolanii. Nu stiu cum puteti sa-i laudati …
Pe maine… care mai traiti
Intr-adevar, mancarea este ok. Servirea atat in V. Lascar cat mai ales in Eminescu lasa foarte mult de dorit.
In V. Lascar portiile sunt mai mari, insa mancarea intr-adevar vine in rate. Sosurile sunt execrabile: cel dulce acrisor este de fapt acru toata ziua, cel iute este foarte foarte diluat iar cel de soia are apa in el …
cred ca 10 ore nu mi-ar ajunge sa spun ce se intimpla acolo dar am sa incerc pe scurt.bucatari sint intadevar profesionisti dar daca nu esti platit decit ca amator prestezi in consecinta .restul personalului adica romani se fac ca muncesc iar patroni se fac ca ii platesc.eu personal cred ca au cel mai mare potential dar nu este expluatat cum trebuie mai pe scurt dl.Miao sa cam saturat de restaurant dar de acolo vin BANI .nimeni nu se ocupa serios de nimic ,cum ar fii:aprovizionare ,angajari. Nici patroni nu stiu ce vor asta este.
Jale. Am vrut sa o duc pe sotia mea de ziua ei la un restaurant chinezesc si l-am ales pe cel din Lascar. Cred ca a fost cea mai neinspirata alegere din viata mea. Exceptand faptul ca a durat aproape 5 minute sa fac o rezervare telefonica, cand am ajuns acolo m-am simtit ca intr-o bodega ordinara. Fum la greu, mizerie peste tot (oare exista fete de masa fara meniu pe ele ?), farfurii ciobite si ospatari care aratau de parca ar fi in prima zi de munca si STIRILE PRIMA TV la maxim. Dupa ce am asteptat un sfert de ora sa ne bage cineva in seama, mi s-a facut frica sa le mai incerc bucataria. Daca mergeti o faceti pe riscul vostru.
Incredibile!Execrabil!
Am facut comanda pentru delivery la ora 11:30 pentru zona Unirii si nici la ora 17 nu au aparut!!
Intr-un final nefericit ne-au sunat sa-si ceara scuze de intaziere dar…am anulat comanda!
Pentru seriozitate nota 0!
cei mai mari sobolani acolo ii gasiti pe eminescu! ii au si in meniu sub forma de vita ganbian.
In legatura cu ce a spus Jokerul mai jos, chiar au sobolani! De marimea unor pisici castrate, gen peste 7-8 kg. Nu e panica ca stau doar in curte nu intra inauntru decat la urgente, cand sunt cazuri de forta majora, mai cade un orez pe jos etc.. tre sa ii intelegem si pe ei! Nu?
Am avut ocazia sa cunosc unul din cei mai vechi sobolani din templul soarelui, si chiar nu sunt chiar asa cum ii descrieti voi. Cel cu care am facut io cunostinta, era gen veteran, a vazut multe la viata lui si mi-a confirmat ca nu se baga in treburile restaurantului, si deci nu aveti de ce sa va panicati in halul asta. Ei isi vad de treaba lor prin zona gen droguri etc… se ocupa si ei cu ce pot.
Am facut rezervare la Templul Soarelui pentru 8 Martie cu 3 zile inainte, am confirmat rezervarea in aceeasi zi, dar….nu am mai gasit masa! Am fost asezati undeva l DUPA bucatarie …Servirea deplorabila!
e foarte bun mai ales puiu shanhai si puiu gong-bao si costitele in sos caramel
La un restaurant mergi ori pentru mancare, ori pentru atmosfera ori daca se poate pentru amandoua si exact asta ma aduce de fiecare data in Vasile Lascar.
Multe din cele scrise de altii pe acest site sunt adevarate si ma refer la fum de tigara (acum exista salon de nefumatori), parul care miroase a sos de plita incinsa (vai ce mai salivez cand miros parul sotiei a doua zi dimineata), timing oriental la interactiunea cu personalul (numarul personalului a fost intotdeauna minimal) dar toate astea creeaza atmosfera care pe mine cel putin ma relaxeaza teribil. In schimb comentariile rautacioase despre sobolani sunt absolut aberante. Eu merg de peste zece ani aproape saptamanal si n-am avut niciodata nici macar o indigestie iar daca sunt aiurea la mii de kilometri departare de aici, la simplul gand la un pui fiert iute ma apuca dorul de casa ca de mama. Dintre cele trei localuri clasamentul meu este:
Locul 1 – Vasile Lascar.
Locul 2 – Foisor (Dimitrie Onciul).
Locul 99999 – Eminescu.
salutare gurmanzilor si celor in cautare de restaurante care mai de care mai speciale mai ales cele chinezesti va recomand templul soarelui cel de pe str eminescu mincare ff buna curatenie amabilitate din partea gazdelor chineze care te poftesc inaintru cu foarte mare caldura
A doua oara nu as mai merge aici! Nu e nici pe departe ce se vrea a fi. Parca te-ai aflai intr-o bodega, in care totul e alterat! O locatie anosta, lipsita de farmec si miresmele Chinei!
mie mi a placut si vorbesc la modul cel mai sincer. de cum ajungi simti un miros frumos de hoit..[imi pare rau pentru exprimarea directa dar asa e]..in tot restaurantul sunt doar 5 sau 6 meniuri si vreo 3 seturi de betzisoare chinezesti. dureaza o ora si jumatate pana ti se ia comanda si apoi inka p atat pana tzi se aduce ce ai comandat ..asta dak au ce vrei sa comanzi.
da cum a zis mai multa lume..mirosul d hoit ..ce hoit …tot restaurantul Templul chinezesc …este un gunoi … mirosul d trebaa mica , ca sa nu zic pisat .. se simte4 de la o posta…:)…cand ceri niste betisoare chinezesti te astepti la un raspuns gen sigur imediat .. sau imi pare rau dar nu avem ….nu la ceva de genu .. sunt vro 3 perechi [ de unica folosinta] ..da se face roata ..adica … 😕 ..le au mai folosit inca nu stiu cate persoane inainte:).. cred k cei d la templul bla bla bla ..sunt platiti d cei d la marele zid … adik ei doar amana ..sa ti se face foame si sa te duci la urmatorul restaurant si sa comanzi cat 7 :)..parerea mea.. in rest toater bune si frumoase…:)…apropo ..scaunele sunt cam mobile…
faca foame** …scuzati
in primul rand cunosc restaurantul din VASILE LASCAR ca palmea mea………. bucatari sunt ok!dar mancarea si sosurile lor………… imh nu v-as recomanda sa mancati de acolo!sosul iute de ardei este preparat in curtea invecinata unde patroni restauantului au si un coafor!acolo in curtea salonului se arunca sacii de ardei iuti pe joc pe asfalt si paznicul coaforului ii da prin masina de tocat iar apoi ii de poziteaza in butoaie cu sare!partea proasta e ca in curtea salonului sunt 4 caini pletosi si mari care noaptea sunt liberii!bucatari de la restaurant dorm in coafor si intr-o alta incapaere a cladiri unde se depoziteaza toate sosurile si tot ceea ce este expirat!au sosuri care sunt expirate din 2000 asa ca ganditiva serios la ceea ce mancati si ptr ce platiti!tinand cont de faptul k totusi au niste preturi cam maricele!
…. O IMPRESIE FOARTE PROASTA DESPRE RESTAURANT
Aseara am fost la Templul Soarelui (cel din Stefan cel Mare ) sa mancam ceva mai exotic. Initial am incercat sa rezervam o masa dar bine inteles nu raspundea nimeni, dupa cateva incercari bune ne-am imbracat si am ajuns in fata locului cu pricina. Am gasit masa am comandat tot ce am poftit , dupa ce saturasem pe deplin a mai ramas o protie aproape neatinsa….o cerem la pachet si achitam bonul,lasam spaga. Ce surprindere ne-a luat cand ajungand acasa in portia la pachet gasim nici treimea din ce lasasem….
Am mancat in tote cele trei TEMPLUL SOARELUI si nu pot spune decat atat, mancare oribila, gandaci de bucatarie peste tot . FACETI DEZINSECTIE !!!!!
o mancare foarte proasta, servirea si mai proasta, atmosfera de bodega, NU RECOMAND
CUMPLIT!! DE VISE RELE! HORROR! ca asta ar fi descrierea…AM fost la cel de pe Vasile Lascar. pe langa decor kitchos, ospatari care se holbeaza la tine de parca i-ai deranjat dintr-un somn prelung, un miros groznic de fum + prajeala care pluteste in tot restaurnatul, cireasa de pe tort a fost descoperirea FIRELOR DE PAR IN MANCARE!!!! Si nu in unul din feluri, ci in doua!! Si cand am chemat ospatarul sa ii spun ca nu e in regula si e mai mult de o coincidenta sa gasim FIRE DE PAR in 2 feluri si ca as vrea sa rezolve altfel decat sa duca mancarea pana in spate , sa ia firele de par si sa aduca inapoi aceeasi mancare , m-a intrebat: SI CE VRETI, SA SCOT EU PARUL DE ACOLO??. Moment in care am platit bautura si am plecat inainte sa vomit…
degeaba comentati aiurea cu referire la sobolanii din bucatarie si gandaci , chiar daca ar fi nu s.ar vedea ,s.ar face imposibilul sa se ascunda , mai ales in fata clientilor !! vad ca se face o adevarata campanie impotriva acestor restaurante , dar va spun clar , a si client si prieten cu sefii si unii din angajati , se gateste proaspat , curat si nu in ultimul rand gustos , iar cei care tin cure de slabire sau regim alimentar , gatiti-va acasa fratilor , sau precizati lipsa uleiului in mancare , credeti-ma se poate!!!
degeaba comentati aiurea cu referire la sobolanii din bucatarie si gandaci , chiar daca ar fi nu s.ar vedea ,s.ar face imposibilul sa se ascunda , mai ales in fata clientilor !! vad ca se face o adevarata campanie impotriva acestor restaurante , dar va spun clar , a si client si prieten cu sefii si unii din angajati , se gateste proaspat , curat si nu in ultimul rand gustos , iar cei care tin cure de slabire sau regim alimentar , gatiti-va acasa fratilor , sau precizati lipsa uleiului in mancare , credeti-ma se poate!!!
Locatia Onciul
Ce dezamagire! Am fost aseara cu o buna prietena si am ramas f dezamagite. Cand am ajuns erau aprox.10 clienti. Am comandat bauturile si mancarea. Bauturile le-au adus repede dar mancarea … Am asteptat mai bine de 45 min. si, intr-un final, cand am vazut ca sunt serviti alti clienti veniti cu mult in urma noastra, i-am intrebat ce se intampla cu comanda noastra. A sosit intr-un minut DAR RECE. I-am dat osparatului farfuriile inapoi si, pe langa asta, in loc de 3 sosuri ne adusese un castronel cu un amestec de ceva. Am atras atentie dar ospatarul a incercat sa ne convinga ca asa este preparatul. I-am cerut meniul sa-i aratam si a admis ca a facut o greseala. Nasol. Am fost dezamgita de puiul cu urechi de lemn. Ha, am numarat 8 bucatele de ciuperci, si mult castravete ras, iar puiul invelit … La desert alta dezamagire. Acele fructe in aluat tempura erau pline de ulei iar inghetata prajita era fleasca. Farfuriile ciobite, servetele a trebuit sa cerem, tacamul lipsea. Ce mai, i-am taiat de pe lista.
PS: la o masa alaturata (3 persoane) le-au adus pe rand comanda iar de garnitura au uitat complet. Le-au pus-o la pachet. HAHAHA
TEAPA!
dimitrie onciul.carnea de vita nefacuta si morcovii cruzi.si tona de sare.nu mai calc pe acolo vreodata.mare dezamagire